Prijsupdate 1-1-2021.

Beleggen in diamanten

Wie aan diamanten denkt maakt altijd de link met dure en prachtige juwelen. Toch vinden beleggers ook steeds vaker hun weg naar diamant. De reden is meestal omdat diamant doorgaans zijn waarde behoudt. Diamanten stijgen ook in waarde bij een sterke dollar en door wantrouwen in de eigen munt (bijvoorbeeld Euro).

Diamant vs goud

Een ounce 18 ct goud is een exacte omschrijving van wat je krijgt bij aankoop. Ook de waarde van goud is een vastgelegde waarde die dagelijks verschijnt in gespecialiseerde vakbladen of websites.
Bij aankoop van bijvoorbeeld een 1 karaat diamant is echter geen exacte beschrijving van wat je krijgt, het geeft enkel het gewicht aan. Buiten gewicht zijn voornamelijk zuiverheid, kleur en afwerking (slijpsel) van zeer groot belang bij het inschatten van diamanten. Bovendien kan je best officieel gecertificeerde en verzegelde diamanten aanschaffen wanneer het gaat om een belegging.

Tip voor beleggen in diamanten voor aanvangers

Begin met kleinere diamanten en ga langs bij een juwelier of goudsmid met kennis van diamanten. Wist je dat je al vanaf +- 150 euro gecertificeerde en verzegelde diamanten kan kopen?
Enkel een gespecialiseerde juwelier kan een privaat persoon op een correcte en veilige manier begeleiden bij de aankoop van diamanten.

Waar kopen?

Deze juweliers en goudsmeden zijn door Diberget erkende diamant verkoop punten. Zij kunnen u persoonlijk bestaan bij de aankoop van diamanten als belegging of voor juwelen.

Prijsinformatie zichtbaar na Inloggen / Registratie

InloggenRegistreer