Prijsupdate 4-9-2020.

Diamant kopen als particulier

Als particulier kunt u tegenwoordig gegarandeerd eerlijke kwaliteitsdiamanten kopen via  diamantengroothandel Diberget:

  • Diamanten met of zonder certificaat
  • Gegarandeerd eerlijke diamanten
  • Snel een offerte van de beste juweliers en goudsmeden
  • Bestel uw diamant bij juweliers in uw omgeving

Als particulier diamanten bestellen van Diberget

Diberget levert niet rechtstreeks aan particulieren, maar zorgt er wel voor dat u bij de juiste juwelier of goudsmid terecht komt voor uw diamanten. Wanneer u uw gegevens hier achterlaat, sturen wij deze door aan een aantal juweliers en goudsmeden in uw omgeving. Zij zullen contact met u opnemen en u een offerte toesturen, zodat u een eerlijke diamant van hoge kwaliteit kunt bestellen. Daarnaast is het ook mogelijk om een aanvraag te doen via onze online diamanten databank.

Vul hier het contactformulier in

Eerlijke diamanten

Alle handelaren waar wij onze diamanten van afnemen hebben een certificaat van het Kimberley Proces. Dit is een internationaal samenwerkingsverband dat diamanten certificeert op herkomst. U kunt er dus zeker van zijn dat onze diamanten geen bloeddiamanten of conflictdiamanten zijn.

Gecertificeerde diamanten

Wanneer u een diamant koopt, heeft u de keuze uit gecertificeerde diamanten en diamanten zonder certificaat. Het certificeren van een diamant gebeurt volgens een internationaal vastgelegde norm. Met een certificaat in uw bezit heeft u zekerheid over de kwaliteit van de diamant. Een certificaat geeft echter niet aan wat de waarde is van een diamant. Het is puur een analyse van de kwaliteit van de diamant en doet verder geen uitspraken over hoeveel geld de diamant waard is. De diamant wordt gecontroleerd op de volgende eigenschappen:

  • Slijpvorm
  • Afmetingen
  • Gewicht
  • Kleur
  • Zuiverheid
  • Slijpkwaliteit

Niet gecertificeerde diamanten

Op het gebied van kwaliteit is er in principe geen verschil tussen gecertificeerde en niet-gecertificeerde diamanten. Diamanten zonder certificaat zijn echter niet beoordeeld door een laboratorium, waardoor er geen 100% zekerheid bestaat over de kwaliteit van de diamant. Daar staat tegenover dat er ook geen kosten zijn gemaakt voor het beoordelen van de diamant, waardoor de prijs lager ligt dan bij van diamanten mét certificaat.

Prijzen van diamanten

De prijs van een diamant wordt door een viertal criteria bepaald. Deze criteria worden de 4C’s genoemd: cut, carat, clarity en colour.

Cut (slijpsel)
De slijpvorm van een diamant heeft betrekking op de interne verhoudingen van de steen en slijpwijze. De verschillende slijpvormen hebben elk hun eigen manier om het licht te breken.

Carat (karaat)
De term karaat wordt gebruikt om het gewicht van edelstenen te meten. Eén karaat is 0,2 gram en een diamant van een 0,6 gram wordt dus aangeduid als 3 karaat.

Clarity (zuiverheid)
De zuiverheid van de diamant is uniek en kan vergeleken worden met een vingerafdruk van een mens. Deze factor kan worden beïnvloed door eventuele externe onzuiverheden (die het gevolg zijn van het slijpproces of slijtage) en interne onzuiverheden (zoals vlekken of breuken).

Colour (kleur)
De kleur van de diamant heeft een grote invloed op de prijs. Over het algemeen geldt dat hoe minder kleur een diamant heeft, hoe meer waard hij is. De schaal loopt van D tot Z, waarbij D de best mogelijke kleur is.

Waarom diamanten van Diberget?

Diberget is een diamanthandel in Antwerpen, die diamanten levert aan juweliers en goudsmeden. Juweliers en goudsmeden uit heel Europa en Verenigde Staten kopen hun diamanten in bij Diberget. Zij kiezen voor Diberget vanwege de hoge kwaliteit en de garantie dat deze diamanten eerlijk zijn.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, of wenst u een bestelling te plaatsen, dan kunt u dit via ons contactformulier laten weten. (U kunt onze prijzen niet zien? U dient eerst zich te registreren op onze site. Na het inloggen kunt u de prijsinformatie bekijken.)