Prijsupdate 1-1-2021.

Antwerpse diamantwijk en juweliers

12 April, 2016 19:54

Antwerpse diamantwijk en juweliers in de buurt.

De diamantwijk in antwerpen is in feite niet meer dan 3 kleine straten, gelegen nabij het station van Antwerpen Centraal. Er is geen toegang voor voertuigen en er is dag en nacht strenge bewaking door politie en militairen.

In de gebouwen van de diamantwijk bevinden zich honderden kleine en grote firma's die handelen in zowel geslepen diamanten als ruwe en industriële diamanten

Strenge veiligheid

De meeste gebouwen hebben een strenge toegangscontrole en zijn enkel toegankelijk voor diamantairs en hun personeel. Overal is er camera bewaking, zowel buiten als binnen de gebouwen. Particuliere klanten worden in principe niet toegelaten, enkel op uitnodiging. Interessant zijn de rondleidingen in de Antwerpse diamantwijk die bijna dagelijks worden georganiseerd.

De 3 meest bekende gebouwen zijn de diamantclub en de diamantbeurs waar voornamelijk geslepen diamanten worden verhandeld. In de diamantkring worden ook vele ruwe diamanten verhandeld.

Opgelet, in de straten rondom de 'echte' diamantwijk bevinden zich zeer veel juweliers. Deze worden door toeristen soms verkeerdelijk aanzien als diamantairs.

Diamantlaboratoria HRD en IGI

Zowel HRD en IGI hebben hun hoofdkantoren in de Antwerpse diamantwijk. Zowel HRD als IGI zijn internationaal erkende certificaten en worden samen met GIA (uit USA) aanzien als de meest betrouwbare diamantlabo's ter wereld.

Goed om weten is dat het certificeren van diamanten kan soms weken duren. Wil je als particulier diamanten laten certificeren dan gelieve contact op te nemen met HRD of IGI.

Andere activiteiten-bijzonderheden

Er bevind zich een synagoge in het midden van de Hovenierstraat

Diamant afkokerijen

Hier worden met behulp van speciale chemische producten diamanten gereinigd zodat alle vervuiling verdwijnen en de diamanten hun volle 'vuur' kunnen bereiken.

Gespecialiseerde banken

Verschillende banken die enkel toegankelijk zijn voor geregistreerde diamantairs

< Blauwe diamant geveild voor recordbedrag Diamanten versturen, hoe doen wij dat? >