Prijsupdate 1-1-2021.

Blauwe diamant geveild voor recordbedrag

24 Augustus, 2016 14:48

De koning der edelstenen: de diamant. De waarde van een diamant bepaalt men na het graderen van de 4 C’s; colour, cut, carat en clarity. Diamanten worden op hoge waarde geschat en voor veel geld verkocht, maar wat er op de veiling in Genève op 18 mei 2016 gebeurde overtrof alles.

Recordbedrag

De grootste blauwe diamant die ooit op een veiling is aangeboden, is de zogenoemde Oppenheimer Blue. Deze diamant werd geveild door Christie’s op een veiling in Genève. De twee partijen die het op de Oppenheimer Blue hadden voorzien, boden allebei mee via de telefoon. Het was een waar gevecht om deze 14,62 karaats diamant: het bieden duurde maar liefst 20 minuten! De diamant was geschat op een waarde tussen de 33,9 en 40,1 miljoen euro, maar is uiteindelijk voor 51,3 miljoen euro verkocht. Eerder lag het recordbedrag op 45 miljoen euro, door de ‘Blue Moon’ die tijdens een veiling in november vorig jaar voor deze prijs werd geveild door Sotheby’s.

De Oppenheimer Blue

De Oppenheimer Blue heeft zijn naam te danken aan een zeer speciale kunstkenner en voormalig eigenaar van de diamant; Philip Oppenheimer. De Oppenheimers zijn al generaties lang leiders in de diamantenindustrie. Philip Oppenheimer kon elke diamant krijgen die hij wilde, maar hij wilde deze graag hebben om zijn mooie tint, perfecte proporties en prachtige rechthoekige vorm. De Oppenheimer Blue is één van de zeldzaamste edelstenen van de wereld.

De stad van de diamanten

Eén dag voordat deze zeldzame diamant werd geveild voor dit immense bedrag, veilde Sotheby’s in Genève ook een andere bijzondere diamant. Het ging toen om een roze diamant van 15,38 karaat, die 28 miljoen euro opleverde. De zogenoemde Unique Pink is gekocht door een Aziatische privéverzamelaar die via de telefoon meebood.

Bent u ook op zoek naar mooie diamanten? Hiervoor hoeft u geen miljoenen neer te tellen bij een veiling in Genève: bij ons kunt u grote partijen diamanten bestellen voor scherpe prijzen.

< Grootste leverancier voor kleine diamanten Antwerpse diamantwijk en juweliers >