Prijsupdate 1-1-2021.

DIAMOND TERMINOLOGY GUIDELINE INTRODUCTIE EN REFERENTIE

16 April, 2020 10:41

Deze Richtlijn Diamant Terminologie dient als een referentiedocument voor de diamant- en juwelenhandel

bij het verwijzen naar diamanten en synthetische diamanten. Het is gebouwd op twee internationaal aanvaarde normen

Effectief gebruik van een duidelijke en toegankelijke terminologie voor diamanten, synthetische diamanten en imitaties van diamanten door alle sectororganen, organisaties en handelaren.

Deze Richtlijn Diamant Terminologie dient als een referentiedocument voor de diamant- en juwelenhandel bij het verwijzen naar diamanten en synthetische diamanten. Het is gebaseerd op twee internationaal aanvaarde normen: de ISO 18323-norm.

 

Consumentenvertrouwen in de diamantindustrie ") en het CIBJO Diamond Blue Book.

DEFINITIES

Ø Een diamant is een mineraal gecreëerd door de natuur; een "diamant" betekent altijd een natuurlijke diamant. Ø Een synthetische diamant is een kunstmatig product dat in wezen dezelfde fysieke kenmerken heeft als een diamant.

Ø Een imitatiediamant, ook een diamantsimulant genoemd, is een kunstmatig product dat het uiterlijk van diamanten imiteert zonder hun chemische samenstelling, fysieke eigenschappen of structuur te hebben.

Ø Een edelsteen is een mineraal van natuurlijke oorsprong dat in sieraden wordt gebruikt om redenen van gecombineerde schoonheid, zeldzaamheid en intrinsieke waarde. TERMINOLOGIE

Ø Als het gaat om synthetische diamanten: - Gebruik een van de volgende toegestane kwalificatiemogelijkheden voor synthetische diamanten: "synthetisch", "in laboratoriumverband" of "in het laboratorium gecreëerd". - Gebruik geen afkortingen zoals "lab-grown" en "lab-created". - Gebruik niet de volgende termen: "gekweekte diamanten" en "gecultiveerde diamanten" als "gekweekt" en "gecultiveerd" hebben uitsluitend betrekking op organische / biogene producten. - Gebruik niet de volgende termen: "echt", "echt", "waardevol", "authentiek" en "natuurlijk" zoals die uitsluitend van toepassing zijn op natuurlijke mineralen en edelstenen. AANBEVELING

Ø Een diamant is per definitie natuurlijk. Gebruik daarom het woord "diamant" zonder een kwalificatie bij het verwijzen naar een diamant. Als differentiatie van synthetische diamanten vereist is, gebruik dan de term "natuurlijke diamanten" als een term met een gelijkwaardige betekenis.

Ø Gebruik de volgende verwarrende uitdrukkingen niet: "natuurlijke behandelde diamanten" en "behandelde natuurlijke diamanten". Gebruik in plaats daarvan gewoon "behandelde diamanten". WANNEER EN WAAR GEBRUIKT U DE DIAMOND TERMINOLOGIE RICHTLIJN

Ø Het leiderschap van AWDC, CIBJO, DPA, GJEPC, IDI, IDMA, USJC, WDC en WFDB beveelt ten sterkste alle handelaren, sectororganisaties en andere organisaties aan om te voldoen aan de richtlijn over alle documenten, websites en andere communicatiemiddelen die bedoeld zijn om bv verkoop, koop en promoot diamanten, synthetische diamanten, edelstenen, rapporten over gemological producten, diamanten juwelen en synthetische diamanten juwelen.

< Wat zijn 'off-size' diamanten? Diamanten kopen in België en Nederland >